четвртак, 30. мај 2013.

MOŠORIN IPAK IMA ČISTU BUDUĆNOST

                            
Mošorin se ovih dana našao u žiži medijske pažnje jer su stanovnici napravili divlju deponiju gde joj mesto nije. Učenici OŠ "ISIDORA SEKULIĆ" u saradnji sa UG "KOMŠIJA" i uz pomoć ERSTE BANKE, po drugi put su organizovali akciju prikupljanja reciklabilnog otpada i očitali lekciju odraslima.
   U prethodnoj akciji, učenici su prikupili 500 kg EE otpada koji smo predali BiS RECIKLAŽI dok su sada prikupljali PET i ALU ambalažu. Akciji se priključio i super market PER SU.
  Ug "KOMŠIJA" će zauzvrat, zameniti stative na školskom igralištu koje su odavno dotrajale.
Akcija je uspela, prikupljena je veća količina reciklabilnog otpada i to daje nadu da će deca promeniti svest odraslih o potrebi očuvanja životne sredine. Nažalost, u ovoj akciji nas je podržala samo ERSTE BANKA,
dok je država i ovaj put zakazala. Projekat " NE BACAJ - RECIKLIRAJ"  je još 2012. godine odobren od strane pokrajine i države, ali novac ni dan danas nismo videli. Istu sudbinu doživelo je i ostalih 173 projekta na teritoriji APV-a. Država nije izmirila ni obaveze iz 2011.godine, a da li će ih ikada izmiriti ???
   OŠ " ISIDORA SEKULIĆ" iz ŠAJKAŠA se odazvala našem pozivi i za 06.06. smo zakazali zajedničku akciju preventivnog prikupljanja EE otpada sa ciljem da sprečimo stvaranje divljih deponija u tom naselju.

 



Нема коментара:

Постави коментар