недеља, 20. јул 2014.

ХОЋЕ ЛИ И НОВИ САД...

 У Ужицу опет пију воду из цистерне!!! Чека ли и нас иста судбина у блиској будућности???
Сетимо се недавних наслова из медија:  Одбачени шпорети и фрижидери направили брану на потоку и изазвали поплаву. Један килограм одбачених портабилних батерија загади ОСАМ
ХИЉАДА литара воде. За производњу електронских уређаја се употребљавa жива, олово, кадмијум, шестовалентни хром и тешки метали.
Шта сте урадили са прегорелом штедљивом сијалицом (пуњена је живим), истрошеном батеријом (пуна је олова)....Крива вам је власт???
Закон о управљању отпадом Републике Србије ЗАБРАЊУЈЕ одлагање батеријског ( члан 47).
електричног, електронског (члан 50) и сијаличног (члан 51) отпада у КОНТЕЈНЕРЕ ЗА КОМУНАЛНИ ОТПАД. Исти се мора одвојено сакупљати и предати овлашћеном сакупљачу на даљњи третман. ШТА ВИ РАДИТЕ СА СВОЈИМ ОТПАДОМ??? 
Кога ћете кривити када вас обавесте да је вода из водовода неисправна за пиће ???
Зар није лакше и јефтиније спречити него трпети последице.

НЕ БАЦАЈ - РЕЦИКЛИРАЈ / ПОЗОВИ 064 310 13 15

Преносимо са сајта www.021.rs

Zbog pojave algi i nematoda u većem broju sanitarna inspekcija zabranila vodu sa užičkog vodovoda za piće i kuvanje.
Voda-za-pice
Užičani su sličan problem imali krajem prošle godine zbog cvetanja algi u akumulaciji u Vrutcima.
Gradnjom alternativnog cevodovoda sa Sušičkih vrela taj problem je tada rešen, i još se ne zna otkud alge ponovo u vodi za piće.


Удружење грађана "КОМШИЈА" десет годинa брине о деци и природи, четири године спроводи акцију "НЕ БАЦАЈ РЕЦИКЛИРАЈ / ПОЗОВИ 064 310 13 15".

Становници и привредници Сремских Карловаца , Новог Сада и приградских насеља могу да нас позову и наши активисти ће доћи на кућну адресу и бесплатно преузети рециклабилни отпад. Правним лицима издајемо потврду о пријему отпада.

 С. Јовичић



Нема коментара:

Постави коментар