субота, 28. фебруар 2015.

DŽABA MI PRIČAMO

VEĆ ČETIRI GODINE MI PRIČAMO I UPOZORAVAMO ALI IZGLEDA DA SE RADI PO ONOJ " PSI LAJU A KARAVANI PROLAZE Izjavio je Svetozar Jovičić predsednik udruženja KOMŠIJA.  Zakon o upravljanju otpadom je jasno propisao šta se sme odlagati u kontejnere za komunalni otpad a šte ne sme. Nažalost u Srbiji se zakoni pišu tek da se nešto radi. Većinu zakona se okači mačku o rep. Šta treba da se desi da mi promućkamo glave pre upotrebe?                                                                                             Izvor: 021                       

 Tri radnika Čistoće završila su danas u Institutu

 
 
   Radnici Čistoće smešteni u institut  Sremskoj Kamenici zbog, sumnja se, toksičnog otpada koji su pronašli u jednom kontejneru na Limanu, saznaje 021.
cistoca_jkp
Kako saznajemo, radnici Čistoće praznili su kontejner kada su osetili čudan miris, a potom i dim, zbog čega im je pozlilo.
Ubrzo su na lice mesta stigli policija i vatrogasci koji su obezbedili mesto, a radnici Čistoće su preventivno prebačeni na Institut. Vatrogasci su asistirali u gašenju dima, a sumnjiva materija je potom odneta na deponiju.
Uzeti su uzorci materije kako bi se utvrdilo o čemu se radi i da li su radnici bili izloženi nekoj toksičnoj materiji, ili nečemu drugom.
Više informacija se očekuje sutra.

     28. фебруар 2015. | 22:00 | Извор: РТВ 
Четворица радника Чистоће у болници због тровања
 
Четворица радника ЈКП Чистоће из Новог Сада превезени су на Институт у Каменици, јер су се приликом пражњења контејнера отровали хром сумпорном киселином, речено је РТВ-у из овог предузећа. Радници нису у животној опасности, а отпад је збринут на депонији и нема опасности по околину, изјавила је портпаролка "Чистоће" Софија Митровић.
Софија Митровић је прецизирала да су радници око 17 сати, приликом прикупљања отпада на Лиману 4, приметили дим из камиона за прикупљање смећа.
"Одмах су на слободну површину испразнили смеће и позвали ватрогасце који су зауставили ширење дима у у тој гомили смећа", рекла је она.
Према њеним речима, радници су након тога осетили мучнину, нелагодност и гушење, па су пребачени у Ургентни центар, а одатле упућени на Институт за плуће болести у Сремској Каменици.
Митровић је додала да су о инциденту обавештене полиција и надлежне инспекције, које спроводе истрагу у вези тог догађаја.
На лицу места нађена је амбалажа хемијског једињења, која се користи за чишћење лабораторијских посуда, која је послата на даље испитивање.
Полиција и све надлежне институције одмах су изашле на терен, а истрага је још у току. Радници нису у животној опасности.
Отпад је збринут на депонији, нема никакве опасности за грађане, као ни места паници, рекла је Софија Митровић.
cistoca.co.rs
cistoca.co.rs
Подели вест са пријатељима:


Нема коментара:

Постави коментар