среда, 1. април 2015.


FOTO: Tri godine bez pravde za nastradale u Kontrastu 

Izvor: 021

Iako je prošlo tri godine od katastrofalnog požara u diskoteci Kontrast, porodice i prijatelji nastradalih smatraju da pred sud nisu izvedeni svi odgovorni za tragediju.
kontrast_tri_godine_posle1
Otac nastradale Tamare, Branko Miladinović kaže da je pravosuđe najveći problem i da će inicijativom Tamarinog zakona nastaviti da se bori za izmenu krivičnog zakona gde je predviđena doživotna robija i povećane kazne za određena krivična dela.
"Mi sad imamo problem da, ako vas u prvom stepenu odbiju sa krivičnom prijavom, vi prigovorom idete na Više tužilaštvo. Ako vas i oni odbiju, vi kao građanin i fizičko lice ne možete da nastavite postupak protiv prekršioca zakona", kaže Miladinović za 021 i dodaje da je poseban problem i što u organima uprave nisu predviđene sankcije za inspektore koji nesavesno obavljaju svoj posao.
kontrast_tri_godine4
On je pozdravio inicijativu Grada za podizanje spomen obeležja, ali tvrdi da država i dalje nije ništa preduzela da spreči mogućnost da se ovakva tragedija ponovi i da je nužno da se pravosuđe i tužilaštvo prilagode potrebama društva.
NASTAVAK:  http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Tri-godine-od-tragedije-u-Kontrastu-niko-nije-osuden.html

Нема коментара:

Постави коментар