среда, 18. новембар 2015.

USPEŠNA AKCIJA

AKCIJA "SIJALIČNI OTPAD - NE BACAJ RECIKLIRAJ" U ORGANIZACIJI "KOMŠIJA" KOJU JE PODRŽAO GRAD NOVI SAD,  DOŽIVELA VELIKI USPEH.

PODSEĆAMO: Grad Novi Sad na godišnjem nivou reciklira ispod 10 % sijaličnog otpada. Sijalični otpad (štedljive i neonske) sadrže VELIKI procenat žive te je iz tog razloga proglašen OPASNIM OTPADOM i zabranjeno je njegovo odlaganje u kontejnere za komunalni otpad. Zakon građanima preporučuje a PRAVNIM LICIMA NAREĐUJE: SIJALIČNI OTPAD SE PREDAJE NA RECIKLAŽU OVLAŠĆENOM SAKUPLJAČU ILI RECIKLERU NA DALJNJI TRETMAN

Recikler - sakupljač je obavezan da pravnom licu izda dokumenat o preuzimanju istog. Ug "KOMŠIJA " je ovlašćeni sakupljač opasnog i neopasnog otpada na teritoriji APV (dozvola izdata od strane nadležnih Pokrajinskih organa).

Kontakt telefon udruženja je: 064 310 13 15

Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada je finansijski podržala akciju kojoj su se odazvali brojni građani, škole i ustanove.Tokom akcije je prikupljena veća količina neispravnih sijalica koje će biti predane JEDINOJ reciklerskoj kući koja poseduje postrojenje za bezbednu reciklažu SIJALIČNOG OTPADA u Srbiji, BIS RECIKLAŽNOM CENTRU u Omoljici.
ZAHVALJUJEMO SE SVIMA KOJI NA OVAJ NAČIN ČUVAJU PRIRODNO OKRUŽENJE !



Нема коментара:

Постави коментар