понедељак, 12. новембар 2018.

VINARIJA " KURJAK " SREMSKI KARLOVCI / Gost urednik

Vino je ljubav, sreća, strast … – Mnogi su proveli najlepše trenutke uz vino, dar bogova. Vinogradi širom Srbije nam daruju svake jeseni grozdove pune slasti , energije Sunca … Sremski Karlovci su mesto koje živi za svoje vinograde, vino koje svake godine tamo poteče je na radost pravih ljubitelja vina.
Sremski Karlovci su vekovima proizvodili vino na ponos svojih vinogradara. Sećamo se čuvenog Ausbrucha, Bermeta koji su pili na dvoru carice Marije Terezije.
Još davne 1850. godine porodica Pavlović je uzgajala vinovu lozu i njihova vina su bila omiljena na trpezama uglednika širom Vojvodine. Tokom vremena vinogradi su menjali sastav sorti koje se gaje i danas su nova vina ponos mladih vinara, naslednika onih koji su prvi zasadili vinovu lozu. Vinarija ” Kurjak “ u svojim vinogradima, koji su smešteni na osunčanim padinama Fruške gore, danas gaje sorte belih vina Neoplanta, ” Rizling kao i sorte crvenih vina Merlo, Cabernet.
Naravno, tu je i Bermet – kralj vinarije koji pleni svojim kvalitetom . Kvalitet svojih vina su potvrdili osvajanjem ” Zlatne medalje ” Novosadskog sajma za Bermet .
Kada posetite Sremske Karlovce dođite u Vinariju ” Kurjak ” , Žarka Zrenjanina 17. Možete i pozvati 021/  88 25 20 i dogovoriti posetu ili dostavu vina kod Vas.
” Vino pijem, što krasnu slobodu donosi, 
Kad vino pijem, ono mi brige odnosi…  ”   –  Anakreont
Dobrodošli !
foto Vinarija ” Kurjak “
Vino je ljubav – Vinarija ” Kurjak ” Sremski Karlovci

Нема коментара:

Постави коментар