уторак, 29. април 2014.

ЈАВНИ ПОЗИВ

Свим суграђанкамa и суграђанима  да се прикључе акцији "НОВИ САД ЧИСТ ГРАД".

Поштоване Комшије, на територији града Новог Сада и приградских насеља годишње се рециклира само 5 - 6 % процената сијаличног, око 20 % електричног и електронског отпада док је рециклажа батеријског отпада на нивоу статистичке грешке.
Не желимо да се правимо паметни и објашњавамо колико је овај отпад опасан јер ЗАКОН О УПРАВЉАЊУ ОТПАДОМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ је јасан и недвосмислен. Батеријски, електрични, електронски и сијалични отпад се сматра ОПАСНИМ (чланови 47, 50 и 51) и исти се НЕ СМЕ одлагати у контејнере са комуналним отпадом. 

На територији града Новог Сада и приградских насеља не постоји место за одлагање истог. Наш план је да наменске контејнере поставимо у што већи број школа и малопродајних објеката као и на друге погодне локације те да прикупљени отпад предамо овлашћеним рециклерским кућама. На овај начин, уз едукацију грађана бисмо вишеструко повећали количину рециклирног опасног отпада. Тако велики задатак нисмо у могућности обавити сами те нам је ваша помоћ неопходна.

НАПОМЕНА:
Уг Комшија већ десет година брине о деци и природи. Памтите нас по акцијама "Нај комшија месеца", "Од комшија деци", "Не бацај рециклирај", "Од депоније до галерије"...

Подсећамо Вас да УГ "Комшија" бесплатно преузима све врсте електронског и електричног отпада и да долази на кућну адресу. Довољно је да нас позовете на телефон: 064/310 13 15 и договорите долазак.

Уколико желите да нам помогнете у нашим активностима или затражите савет, пишите нам на ugkomsija@gmail.com.

Нема коментара:

Постави коментар