четвртак, 19. новембар 2015.

NE BACAJ STAKLENU AMBALAŽU - RECIKLIRAJ !

JEDINA FABRIKA ZA RECIKLAŽU STAKLENE AMBALAŽE U SRBIJI "GREJAČ" I UDRUŽENJE "KOMŠIJA" USPEŠNO SPROVODE AKCIJU " NE BACAJ STAKLENU AMBALAŽU - RECIKLIRAJ".

 Staklena ambalaža ne pripada grupi OPASNOG OTPADA ali:
 Staklo je materijal koji nastao prirodnim procesima u kori Zemlje, mnogo pre nego što su ljudi počeli da eksperimentišu sa njegovim sastavom. Staklene posude se široko koriste za pakovanje velikog broja različitih namirnica i pića.
Staklo se proizvodi od tri osnovne komponente: peska, natrijum-karbonata (snižava tačku topljenja) i krečnjaka (za povećanje tvrdoće). Pesak je najčešći sastojak i njegova čistoća i veličina zrna je jako bitna.
Odbačena staklena ambalaža je u prirodi gotovo ne razgradiva a uzročnik je mnogih požara i povreda, kako životinja, tako i ljudi. Reciklažom staklene ambalaže ŠTEDIMO vlastite prirodne resurse ali i veliku količinu energije.
otpadno staklo  U procesu proizvodnje stakla troši se dosta energije, a u vazduh se ispušta velika količina štetnih gasova.
Glavne prednosti reciklaže stakla su:
- ušteda energije (25%),
- minimalno zagađenje vazduha,
- reciklažom jedne tone stakla uštedi se 30 tona nafte

- smanjuju se kapaciteti potrebni za krajnje odlaganje.
 POZIVAMO vlasnike ugostiteljskih objekata i  građane da se priključe našoj akciji i doprinesu očuvanju naše životne sredine.
ZA SVE INFORMACIJE NAS POZOVITE NA NAŠ TEL: 064 310 13 15 
ILI NAM PIŠITE NA: ugkomsija@gmail.com
VAŽNO: USLUGA PREUZIMANJA SVIH VRSTA AMBALAŽE (staklena, pet, alu, papirna i metalna) OD GRAĐANA I PRAVNIH LICA JE BESPLATNO. NAŠIM VOZILOM DOLAZIMO NA VAŠU ADRESU. PRAVNIM LICIMA IZDAJEMO DOKUMENAT O KRETANJU OTPADA. 

 

Нема коментара:

Постави коментар