субота, 12. децембар 2015.

Puzović: Za ekologiju nema para

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Slobodan Puzović istakao je danas da finansijska sredstva koja se planiraju za izdvajanje u 2016. za oblast zaštite i unapređenja stanja životne sredine ni približno ne omogućavaju realizaciju brojnih obaveza koje Srbija imamo na putu ka Evropskoj uniji.
slobodan_puzovic_v
Puzović smatra da planiranim sredstvima ne samo da se neće unaprediti stanje u toj oblasti, već će verovatno doći do dalje degradacije životne sredine i ugrožavanja zdravlja ljudi.

"Urušavanje sistema zaštite životne sredine započeto je ukidanjem Fonda za zaštitu životne sredine 2012. koji još nije ponovo uspostavljen, iako je to jedna od najvažnijih preporuka evropskih zvaničnika. U AP Vojvodini postoji Budžetski fond za životnu sredinu koji nema uređen način priliva sredstva zbog odbijanja nadležnih republičkih organa da se to pitanje adekvatno reguliše", rekao je Puzović.

On je objasnio da će time biti uskraćena pomoć lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja otpadom, sanaciji zagađenih vodotokova i podizanju zaštitnog zelenila, kao i udruženjima građana, upravljačima zaštićenih područja i stručnim institucijama.

Нема коментара:

Постави коментар