уторак, 7. август 2018.

KAKO SAM ZARADIO ROBIJU

DOBIJEM OPOMENU DA NA OSNOVU PRAVOSNAŽNE PRESUDE PREKRŠAJNOG SUDA U NS HITNO PLATIM KAZNU ILI MI SLEDI HAPŠENJE I SPROVOĐENJE NA ROBIJU  A PRESUDU NIKADA DOBIO NISAM !

Ukratko: Davne 2004. godine osnovano je neformalno udruženje građana KOMŠIJA sa zadatkom da brine o deci i prirodi kao i da pomaže onima kojima je pomoć potrebna.
Prva akcja je dobila naziv "NAJ KOMŠIJA". Birani su po kriterijumu, hrabrost, humanost, poštenje.
Privukla je veliku pažnju građana i medija ...
Akcija OD KOMŠIJA DECI traje i danas. Pomažemo našim malim sugrađanima u granici svojih mogućnosti.
NE BACAJ RECIKLIRAJ je započeta kao edukativna akcija ali je na zahtev sugrađana prerasla u edukativno sakupljačku akciju. Od nadležnih institucija ishodovana je dozvola za sakupljanje i separaciju reciklabilnog odpada. Isti smo preuzimali od pravnih i fizičkih lica ali smo na pozive sugrađana  uklanjali divlje deponije.
Kako državi para nikada nije dosta, dozvola je vremenski ograničena. Odmah po saznanju da je dozvola istekla, pokrenuli smo proceduru za produženje ALI birokratija je umešala svoje prste.
        Da nam je istekla dozvola, saznali su i "stručnjaci" iz JKP Čistoća, te podnose prijavu inspekciji.
Inspektorka ( korektna ) zatiče pet meteri drva ( sećate se, podelismo ih siromašnim sugrađanima uoči one martovske hladnoće ), deset automobilskih guma ( 150 kg.), dva džambo džaka pet ambalaže ( 40 kg.) i oko tonu staklene ambalaže ( sve prikupljeno u akciji čišćenje priobalja Dunava sa sremske strane i obronaka Fruške gore - pisali smo o toj akciji  na našoj stranici.
Izveštaj predan sudu za prekršaje.

 DOBIJEM OPOMENU DA NA OSNOVU PRAVOSNAŽNE PRESUDE PREKRŠAJNOG SUDA U NS HITNO PLATIM KAZNU ILI MI SLEDI HAPŠENJE I SPROVOĐENJE NA ROBIJU  A PRESUDU NIKADA DOBIO NISAM !
Logičan je zaključak da sudkinja nije prihvatila našu odbranu u kojoj smo naveli:
- Postupak obnove dozvole je u toku.
- Zatečeni recikloabilni otpad je na molbu sugrađana uklonjen iz priride jer sataklena ambalaža, iako se tretira kao ne opasan otpad može izazvati požar sa ogromnim posledicama na našu Frušku goru.
-Može dovesti do ozbiljnih povreda životinja i ljudi.
- Po našim saznanjima a prema zakonu, za skladištenje ne opasnog otpada do dve tone nije potrebna dozvola za skladištenje.
I na kraju, u naj kraćem roku smo postupili po zahtevu nadležne inspekcije...


Ako želite da mi pomognete da 
ne idem na robiju, u skladu sa svojim mogućnostima izvršite 
uplatu novčanih sredstava na tekući  račun udruženja.  






1 коментар: