уторак, 4. март 2014.

Sutra počinje obnovljeno suđenje za tragediju u Kontrastu

Sutra će u novosadskom Višem sudu biti održan glavni pretres u obnovljenom postupku povodom tragedije u diskoteci Kontrast.
kontrast_stradali
Sudski proces pred novim većem počeo je prošlog meseca održavanjem pripremnog ročišta, iz kojeg je isključena javnost.
Sudija Borivoje Pap zadužio je sve predmete Zore Jamušakov, koja je vodila taj postupak do kraja decembra kada je otišla u penziju. Prvo suđenje je počelo krajem januara 2013. godine i tokom 12 meseci održano je 49 ročišta na kojima je saslušano više od stotinu svedoka, a spisi tog postupka obuhvataju oko 1.300 stranica. Zbog ponavljanja postupka, moraju da se ponovo pregledaju svi spisi, izjave svedoka i brojna veštačenja.
Na početku obnovljenog suđenja očekuje se ponovljeno izjašnjavanje svedoka koji su bili poslom prisutni kobne noći u diskoteci kao i inspektora Protivpožarne i Građevinske inspekcije. Optuženi za tragediju u Kontrastu su vlasnik objekta Alojz Ganić (70), zakupci lokala Slaviša Stanišić (48), Dejan Ratković (38) i električar Miroslav Papuga (52).
Podsetimo, porodice stradalih u požaru su više puta protestovale zbog razvlačenja ovog procesa. Nedavno je i ministar pravde Nikola Selaković najavio da će zatražiti nadzor nad tri sudske odluke koje su uznemirile javnost, među kojima je i suđenje za pogibije u Kontrastu. "Od trenutka stupanja optužnice na pravnu snagu prošlo je 16 meseci i za to vreme predsednica sudskog veća nije bila u stanju da presudi", podsetio je Selaković.
U požaru u Kontrastu 1. aprila 2012. godine, poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25).

Vest preuzeta sa sajta www.021.rs

Нема коментара:

Постави коментар