четвртак, 11. децембар 2014.

VELIK USPEH AKCIJE

U SKLOPU AKCIJE "NE BACAJ RECIKLIRAJ POZOVI 064 310 13 15" PRIKUPLJENO 180 KG SIJALIČNOG OTPADA.

Da podsetimo: na području grada Novog Sada GODIŠNJE SE PRIKUPI I NA RECIKLAŽU UPUTI SAMO 5% SIJALIČNOG OTPADA. Usled velikog procenta žive i drugih otrovnih materija sijalični otpad je zakonom o upravljanju otpadom, u članu 47 proglašen OPASNIM OTPADOM. Isti zakon najstrože zabranjuje odlaganje ovog otpada u kontejnere za komunalni otpad.
            


Udruženje građana " KOMŠIJA" je uz podršku nadležnih gradskih struktura grada Novog Sada, NIS-a, ERSTE BANKE, firmi GREENTECH i BOŽIĆ i SINOVI pokrenuo akciju velikih razmera na suzbijanju stvaranja divljih deponija. U akciju su uključeni vrtići, škole, firme kao i veliki broj građana. Udružene snage su dale i prve rezultate.

   

Od augusta meseca do sada je napravljeno i postavljeno 15  metalnih kontejnera. U toku je izrada  još 5 metalnih kontejnera koji će biti postavljeni do nove godine.

                

U sklopu akcije RECIKLIRAM I POMAŽEM napravljen je i veći broj plastičnih kontejnera u koje deca i građani odlažu plastične čepove. Prihod je namenjen humanitarnim akcijama.

Нема коментара:

Постави коментар