четвртак, 30. април 2015.

ИМА ЛИ ИСТИНЕ У БОМБАСТИЧНИМ НАСЛОВИМА?

Наслов у новинама "Правда"

СМРТ ОДОЗГО: Ово скоро сви имају у кући, а изазива рак и Алцхајмера

Жива је моћан нервни отров који је посебно отрован за труднице и малу децу.



Опасне за здравље људи (Фото: pixabay.com)

У ПРОТЕКЛИХ ПАР ДАНА СМО ЗАПЉУСНУТИ БОМБАСТИЧНИМ НАСЛОВИМА У ВЕЋЕМ БРОЈУ НОВИНА.
КОЛИКО ЈЕ ИСТИНЕ У ТИМ ЧЛАНЦИМА?
НАШ НАРОД КАЖЕ "ИСТИНА ЈЕ У СРЕДИНИ".
Чињеница јесте да је главни састојак НЕОНСКИХ И ШТЕДЉИВИХ СИЈАЛИЦА - ЖИВА.

ЖИВА јесте отровна и канцерогена, новинари ко новинари, претерују какао би привукли вашу пажњу и повећали тираж. У школама и фирмама се користе НЕОНСКЕ сијалице већ деценијама и сви смо још увек живи.

НЕКОЛИКО ЧИЊЕНИЦА:
- СИЈАЛИЧНИ ОТПАД је законом проглашен опасним отпадом (прегореле и неисправне) и не сме се одлагати са комуналним отпадом већ се морају предати на рециклажу.
- У Новом Саду не постоје места за одлагање овог отпада. Једини сакупљач на подручју Новог Сада је удружење грађана "КОМШИЈА" - 064 310 13 15
- Кабинет градоначелника Новог Сада је примио делегацију удружења КОМШИЈА на којем је разговарано о решењу овог проблема.
- КОМШИЈЕ су предложиле да у сарадњи са градом израде и поставе контејнере за одлагање неисправних сијалица по школама и малопродајним објектима (удружење је одлуком надлежних органа овлашћени сакупљач).
- У току је конкурс градске управе за заштиту животне средине за пројекте намењене очувању природе.
- У случају да наш пројекат СИЈАЛИЧНИ ОТПАД - НЕ БАЦАЈ РЕЦИКЛИРАЈ 2015 буде подржан од стране града ми ћемо у кратком временском периоду поставити већи број контејнера по Новом Саду
- НОВИ САД тренутно рециклира 5 % сијаличног отпада.
- СРБИЈА има постројење за рециклажу сијаличног отпада / БИС РЕЦИКЛАЖНИ ЦЕНТАР У ОМОЉИЦИ.
- ПРАВНА ЛИЦА ( фирме) су у законској обавези да неисправне сијалице предају овлашћеном сакупљачу за шта ће добити докуменат о преузимању. Исти су дужни ставити на увид надлежном инспектору ( за не поштовање овог закона запрећене су казне од 500 000 до 1 000 000 динара).

Нема коментара:

Постави коментар