уторак, 12. мај 2015.

GDE U NOVOM SADU MOGU ODLOŽITI NEISPRAVNE SIJALICE ?

DNEVNO DOBIJAMO DESETINE PITANJA IZ NASLOVA. NA NAŠU VELIKU ŽALOST
ODGOVOR JE JAKO KRATAK:   NIGDE!!!
Sijalični otpad jeste OPASAN otpad i potrebno ga je posebno sakupljati i reciklirati. ALI ! !
Reciklaža sijaličnog otpada je nerentabilna i niko neće da se bakće sa njima ( često čujete preko razglasa " KUPUJEM TELEVIZORE, FRIŽIDERE ŠPORETE .. !!!  ???????????????? ) .Sijalice niko ne otkupljuje.
  MI ( ug KOMŠIJA)  preuzimamo sve vrste neispravnih sijalica od građana i pravnih lica i u skladu sa zakonom ih predajemo na reciklažu. NAŽALOST nemamo sredstava da napravimo i postavimo kontejnere po gradu gde bi svi mogli odložiti svoje neispravne sijalice.
Sve naše nade su usmerene ka rukovodstvu grada. Razgovarali smo sa odgovornim licima , u skladu sa propisima predali projekat SIJALIČNI OTPAD - NE BACAJ RECIKLIRAJ 2015, priložili dozvolu za sakupljanje od nadležnih organa, to jest učinili smo sve što smo mogli. OSTALO NIJE U NAŠOJ MOĆI. AKO KOMISIJA KOJA ODLUČUJE O TOME KOJI PROJEKTI SU KORISNI ZA GRAD NOVI SAD ODOBRI SREDSTVA, MI SMO SPREMNI DA POSTAVIMO KONTEJNERE KAKO PO GRADU, TAKO I PO PRIGRADSKIM NASELJIMA. SPREMNI SMO I DA ISTE REDOVNO PREUZIMAMO I PREDAJEMO OVLAŠĆENOM RECIKLERU.
Za udruženje građana KOMŠIJA - Svetozar Jovičić

Нема коментара:

Постави коментар