среда, 9. септембар 2015.

POČELO JE POČELO

UDRUŽENJE INDIVIDUALNIH SAKUPLJAČA RECIKLABILNOG OTPADA JE POČELO SA RADOM. U  TOKU JE PRIJEM NOVIH ČLANOVA.
     Šta je cilj udruženja ?
GLAVNI ciljevi su: smanjenje broja divljih deponija, uvođenje sakupljanja u legalne tokove i bolji status sakupljača. 
     Kako postići zacrtane ciljeve ?
Umesto da otpad koji se "nakupio" u šupama i garažama bacite na divlju deponiju, predate na reciklažu i dobijete novčanu nadoknadu. 
    Ko se može učlaniti u udruženje i kako ?
Svi punoletni građani. Dovoljno je da dođu u Palmotićevu ulicu bb u Petrovaradinu ( ZELENA KUĆA ), ponesu ličnu kartu i učlane se. Članarina se NE PLAĆA.
   Koje su prednosti članstva ?
Udruženje je OVLAŠĆENI SAKUPLJAČ RECIKLABILNOG OTPADA (poseduje dozvolu nadležnih organa ) te članovi mogu sarađivati i sa firmama ( firme - pravna lica dobijaju dokumentaciju o kretanju otpada u skladu sa zakonima R. Srbije ) . Pošto zajednički nastupamo prema reciklerima, ( zajedno smo jači) postižemo povoljnije uslove prilikom prodaje reciklabilnog otpada. 
  Koje vrste sakupljate ?
Počev od staklene, pet, alu i metalne ambalaže, papir, sve vrste metala, kablove, sijalični, električni, elektronski, plastični i gumeni otpad kao i istrošene toner kasete.
  Šta se dešava sa prikupljenim otpadom ?
Udruženje je sklopilo ugovore sa eminentnim reciklerskim kućama i njima uz određenu nadoknadu, koju deli sa članovima, predaje na daljnji tretman.
   Koji su planovi za blisku budučnost ?
Pre par dana, uz pomoć JEDINE SRPSKE FABRIKE ZA RECIKLAŽU STAKLENE AMBALAŽE
"GREJAČ",nabavili smo kombi vozilo. Sa njim ćemo obilaziti ugostiteljske objekte ( hotele, restorane, kafiće) i preuzimati staklenu i osatalu ( pet, alu, papirnu i najlonsku) ambalažu.  
 
  

Нема коментара:

Постави коментар