четвртак, 1. јануар 2015.

Bačena baterija može mnogo da Vas košta!!!

Najgora noćna mora jednog čoveka postala je stvarnost kad mu se kuća zapalila nesrećnim slučajem. Većina ljudi odmah pomisli na ekonomskuu štetu izazvanu požarom,i istina, nameštaj i pokućstvo su skupi. Međutim, ništa gore od gubitka nezamenljivih stvari kao što su foto albumi, venčanice ili uspomene i nasleđene stvari.
Čovek kojeg možete videti u video klipu ispod teksta je izgubio kuću tako što je bacio bateriju od 9 volti u smeće.  Ovo su baterije koje obično možemo naći u detektorima dima. Pošto su pozitivna i negativna strana poprilično blizu na ovoj bateriji, dovoljan je mali komadić metala da dovede do katastrofe. Zapravo, dovoljno je samo da dodiruje parče čelične vune, da bi ova počela da gori.
Da biste pravilno odložili bateriju od 9 volti obavezno je polove oblepiti selotejpom, izolir trakom ili nekim sličnim izolacionim materijalom. Najbolje je da ovakve baterije nikad ne bacate u smeće, već da istu predate ovlašćenom sakupljaču radi reciklaže.
Pogledajte video, poslušajte priču čoveka i kako on želi da pomogne drugim ljudima da ne naprave istu grešku. Podelite ovu priču sa prijateljima, upoznajte ih sa opasnostima nepravilnog odlaganja baterija. Organizujte prikupljanje opasnog i neopasnog otpada u vašem kraju, zgradi, ulazu, pozovite "Komšije" na 064/310 13 15 i mi ćemo isti besplatno preuzeti.


Нема коментара:

Постави коментар