понедељак, 17. фебруар 2014.

Отворено писмо градоначелнику

Удружење грађана                                                                     Градоначелник
"Комшија Петроварадин"                                                 г-дин Милош Вучевић
Контакт телефон: 064/310 13 15


                                         МОЛБА ЗА ХИТАН ПРИЈЕМ  НА РАЗГОВОР

Поштовани господине градоначелниче, у име више хиљада грађана Новог Сада, молим вас за пријем на разговор, на тему „Дивље депоније на територији града и непоштовање закона при одлагању опaсног отпада“.
На проблем против-законитог поступања са опасним отпадом који је не само изузетно штетан по животну средину, већ и веома opaсан по здравље људи, ми указујемо већ четири године.
Сви наши досадашњи покушаји (како код претходне, тако и код садашње градске власти) да укажемо на овај проблем и понудимо решење су доживели неуспех, те нам је јавно обраћање остало као последња могућност.
Да подсетим: Велике количине изузетно опасног и по здравље грађана штетног отпада завршавају на дивљим депонијама или у контејнерима за комунални отпад што је у супротности са важећим законом. Ради се о батеријском (члан 47.), електричном и електронском (члан 50.) и сијаличном (члан 51. ) отпаду. Колико је тај отпад отрован и опасан најбоље ће илустровати упозорење америчке агенције купцима штедљивих и неонских сијалица: У случају да дође до нехотичног разбијања штедљиве или неонске сијалице зауставити дах , отворити најближи прозор, напустити просторију ,затворити врата !! Не улазити  наредних сaт времена !!

Удружење „КОМШИЈА“ нуди граду решење овог проблема, али оно се не може решити са неким краткотрајним акцијама, већ мора бити трајно и систематско (и изузетно је јефтино за градску касу).
Удружење  поседује пројекат, дозволу надлежних органа за сакупљање неопасног и опасног отпада, потребну опрему , стручан и обучен кадар и најважније: жељу да Нови Сад буде чист град што смо доказали бригом о деци и природи у протеклих 10 година !
                                                                                   
Председник удружења
Светозар Јовичић

У Петроварадину,
дана 18. фебруара 2014. године

Нема коментара:

Постави коментар