четвртак, 18. септембар 2014.

CVRČAK I KOMŠIJE ČUVAJU PRIRODU

Obdanište "CVRČAK" iz Petrovaradina u saradnji sa udruženjem "KOMŠIJA" čuva prirodu. Komšije su danas postavile dva kontejnera za prikupljanje plastičnih čepova. Za par dana počinje izrada prostora za kompostiranje a stiže i metalni kontejner za sakupljanje pet ambalaže.
Kontejneri za prikupljanje plastičnih čepova postavljeni su u sklopu akcije "RECIKLIRAM I POMAŽEM" čiji prihod se uplaćuje na namenski račun "OD KOMŠIJA DECI" (akcija slavi deveti rođendan) otvoren kod "ERSTBANKE" koja je i sponzor. Uz pomoć sredstava dobijenih od "ERSTE BANKE" napravićemo i sanduk za kompostiranje.

Cilj naših aktivnosti je da deca i njihovi roditelji steknu naviku čuvanja prirode. Roditeljima dece je podeljen prigodan propagandni materijal u kojem ih obaveštavamo da smo u mogućnosti da sa njihove kućne adrese besplarno preuzmemo električni,sijalični i ostali reciklabilni otpad.

Akcija NE BACAJ RECIKLIRAJ POZOVI 064 310 13 15  traje već pune četiri godine i svaki dan stiče sve više pristalica.Нема коментара:

Постави коментар