четвртак, 25. септембар 2014.

" KOMŠIJE" NA CVETNOJ PIJACI

UG " KOMŠIJA" uz podršku grada Novog Sada, NIS-a i ERSTE BANKE provodi veliku akciju pod nazivom "NE BACAJ RECIKLIRAJ POZOVI 064/310 13 15" sa ciljem HITNOG povećenja reciklaže prvenstveno SIJALIČNOG i ELEKTRONSKOG otpada. U saradni sa POKRETOM GORANA, organizatorom CVETNE pijace, KOMŠIJE će u petak i subotu (25. i 26. 09.) postaviti kontejnere za sakupljanje EE i sijaličnog otpada. Građani i pravna lica koji ne mogu da donesu - dovezu reciklabilni otpad mogu nas pozvati na telefon 064/310 13 15. Naši aktivisti će doći na kućnu adresu i besplatno preuzeti reciklabilni otpad. Pravnim licima izdajemo odgovarajuću potvrdu o predaji.

Prema zakonu o upravljanju otpadom, sva pravna lica (preduzeća, škole, ustanove) su u zakonskoj obavezi da navedeni otpad predaju isključivo ovlašćenim sakupljačima te da dobijenu potvrdu čuvaju u arhivi.

Reciklaža sijaličnog otpada na području grada doseže jedva 5 %, električnog i elektronskog 25%. Zbog visokog procenta žive, kadmijuma, šestovalentnog hroma i više vrsti teških metala ovaj otpad je izuzetno OPASAN za životnu sredinu, posebno za vodotokove, kako nadzemne, tako i podzemne. 
 
Gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Novog Sada, gospodinom Milošem Vučevičem je podržala našu borbu za čist i zdrav NOVI SAD. Pridružite se i vi. Samo ZAJEDNO MOŽEMO SAČUVATI NAŠ GRAD OD OPASNOSTI KOJA MU PRETI.

REAGUJMO NA VREME, DA NE BISMO PILI OVAKVU VODU!


Нема коментара:

Постави коментар