субота, 27. септембар 2014.

VELIKO INTERESOVANJE NOVOSAĐANA

NOVOSAĐANI POKAZALI VELIKO INTERESOVANJE ZA AKCIJU "NE BACAJ RECIKLIRAJ POZOVI 064 310 13 15"

Zahvaljujući Podršci NIS-a  i gradske uprave NOVOG SADA akcija "NE BACAJ RACIKLIRAJ" izazvala je veliko interesovanje stanovnika Novog Sada. Aktivisti udruženja KOMŠIJA su ovih dana predstavili nove kontejnere za separaciju reciklabilnog otpada koje ustupaju na korišćenje školama i vrtićima, a koji su urađeni zahvaljujući finansijskoj podršci NIS-a i grada.
Mnogi kućni saveti su se javili sa željom da se priključe akciji. Podatak da se reciklira samo 5% sijaličnog otpada, mnoge je iznenadio i naterao na razmišljanje.

Naš zadatak je da do kraja godine povećemo procenat prikupljenog i na reciklažu upućenog sijaličnog otpada barem na 15%, dok u sledećoj godini planiramo da taj procenat bude iznad 30%,  što bi NOVI SAD postavilo na mesto lidera u reciklaži ovog izuzetno opasnog otpada.                                               
"Sada kada smo dobili podršku grada i gradonačelnika gospodina Miloša Vučevića, sigurni smo u  uspeh naše misije. Finansijska podrška NIS-a nam je omogućila da akciji damo novu snagu" izjavio je Svetozar Jovičić predsednik udruženja.

Нема коментара:

Постави коментар