четвртак, 5. фебруар 2015.

ČIKA JOVA BI BIO PONOSAN

KOMŠIJE POSTAVILE KONTEJNER U OSNOVNOJ ŠKOLI                                                             " JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" U SREMSKOJ KAMENICI
Za vreme zimskog raspusta zamenjena je stara drvena stolarija novom PVC. Majstori još obavljaju sitne završne radove na fasadi.
Predstavnici  udruženja KOMŠIJA su došli u goste, i kao što je običaj, ne praznih ruku. Doneli su i postavili  metalni kontejner za sakupljanje PET i ALU ambalaže.Istovremeno su  preuzli EE otpad koji su Đaci i nastavnici  prikupili. Za uzvrat, škola će dobiti sportske rekvizite.
Čim grane sunce, školsko igralište će oživeti od graje i igre.Još kada stignu nove lopte koje nisu poklonjene već su ih oni zaradili vredno sakupljajući prazne flašice i konzerve od sokova. A priroda ?
Ona će im uzvratiti šarenim i mirisnim cvetovima, zahvalna što je čuvaju.Ptice će im svoju zahvalnost izraziti veselim cvrkutanjem.
Za razliku od njihovih roditelja deca znaju da čuvaju prirodu i dešava se nešto čudno. Deca uče roditelje da čuvaju prirodu, da ne bacaju otpad gde im padne na pamet.

Нема коментара:

Постави коментар