среда, 25. фебруар 2015.

KAKO "ДНЕВНИК" ЈАВЉА

Извор:ДНЕВНИК

Сакупљање отпада и подучавање


Контејнер за сакупљање сијаличног, електричног и амбалажног отпада био је постављен на Детелинари у оквиру акције „Не бацај – рециклирај”, коју редовно организује Удружење грађана „Комшија”.
Фото: Б. Лучић
Намера организатора акције јесте првенствено едукација грађана о томе како да сачувају животну средину и да отпад који може да се рециклира, разврстају и одложе у посебне контејнере.
Фото: Б. Лучић– Акција „Не бацај – рециклирај” траје већ пет година – каже Светозар Јовичић из Удружења грађана „Комшија”. – Ми свакодневно на позив грађана долазимо да преузмемо све врсте рециклабилног отпада, с акцентом на сијалични отпад, електронски и амбалажни.
Он наглашава да је сијалични отпад опасан и да се у Србији строго забрањује његово одлагање у контејнере за комунални отпад.
То удружење је, истовремено, у оквиру акције „Од комшија деци”, организовало прикупљање одеће, обуће, књига, средстава за хигијену и слаткиша за социјално угрожену децу.
Грађани који желе да учествују у акцији „Од комшије деци” или да безбедно одложе опасан отпад, могу се јавити Удружењу „Комшија” на број телефона 064/310-13-15 како би се договорили о преузимању. 
И. К.

Нема коментара:

Постави коментар