уторак, 3. март 2015.

КАКО МИНИСТАРСТВО ЈАВЉА

Србија може бити лидер у региону по питању екологије

 Извот: Сајт министарства.
Србија може бити еколошка држава у правом смислу те речи и лидер у региону, када је реч о здравој околини“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић у Скупштини Србије.
НЕ БАЦАЈ  РЕЦИКЛИРАЈ  ПОЗОВИ  064 310 13 15   
Образлажући измене три закона из области заштите животне средине, министар Богосављевић Бошковић истакла је да је јасно да област заштите животне средине  захтева велике трошкове, али да може бити једна од највећих развојних шанси Србије.
„Изазови у области заштите животне средине, нису нимало лаки и једноставни, та област једна од најсложенијих на путу ка ЕУ. У претходном периоду постављени су здрави темељи за успостављање целовитог система у тој области“, рекла је том приликом министар.
Посланици Скупштине Србије разматрају измене и допуне закона о хемикалијама, о биоцидним производима, као и измене и допуне закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, за које министар Богосављевић Бошковић верује да ће добити подршку, како би у што краћем року могле да буду примењене у пракси, уз очекивани развојни и економски ефекат.
НЕ БАЦАЈ РЕЦИКЛИРАЈ ПОЗОВИ 064 310 131 15     
Када су у питању измене и допуне Закона о хемикалијама, министар је навела да се њима уводе таксе за најсложеније поступке који се спроводе на основу Закона о хемикалимама, а за које не постоји оправдање да њихово финансирање падне на терет грађана.
Према речима министра, унапређена су и решења која се односе на инспекцијски надзор, па су јасно раграничене надлежности санитарне, тржишне и инспекције за заштиту животне средине.

Нема коментара:

Постави коментар