понедељак, 23. март 2015.

PODRŽAVAMO

Udruženje građana "KOMŠIJA" podržava akciju:

Počelo ozelenjavanje površina bez drveća

Sadnjom 22 stabla jasena i bagrema u ulicama Pap Pavla, Valentina Vodnika, Hilandarskoj i Slovačkoj u širem centru, JKP "Gradsko zelenilo" u utorak 24. marta, počinje akciju ozelenjavanja parkinga u gradu.
zelenilo_radnici_pokrivanje_600
U saradnji sa JKP "Parking servis", radnici Zelenila će podizati deo behaton ploča sa parking površina, kako bi mogli da iskopaju rupe za sadnice i vraćati ih na mesto nakon sadnje drveća.
Da bi se što manje remetio saobraćaj u gradu i kako bi građani imali što manje problema s parkiranjem, radovi će se odvijati rano ujutru, pre saobraćajnog špica. Sadnja drveća na novosadskim parkinzima biće permanentno sprovođena tokom cele godine kako bi se povećala količina zelenila u gradu i kako bi se Novi Sad delimično približio standardima razvijenih gradova Evropske unije.
- U prethodnih 20 godina grad se potpuno izmenio. U svim gradskim kvartovima umesto porodičnih kuća niklo je hiljade stambenih zgrada. Jureći za profitom investitori su se najradije odricali zelenila. Zato je povećanje zelenih površina u Novom Sadu prioritet svih prioriteta koje smo postavili pred sebe. A svako drvo koje zasadimo danas, znači kvalitetniji život za buduće generacije - kaže direktor "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović.
Paralelno sa ozelenjavanjem parkinga, JKP "Gradsko zelenilo" nastaviće akcije pretvaranja divljih deponija, zapuštenih prostora i javnih površina koje nemaju namenu u parkovske površine. Obuhvaćene su sve mesne zajednice u gradu i prigradskim naseljima.
Akciju ozelenjavanja Novog Sada "Gradsko zelenilo" je započelo 29. novembra prošle godine. Plan je da do kraja 2015. godine Novi Sad bude bogatiji za više od 3.500 stabala novog drveća.
Izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Pocelo-ozelenjavanje-povrsina-bez-drveca.html

Нема коментара:

Постави коментар