субота, 14. март 2015.

Novi drvored umesto deponije 

Izvor: 021

Deo Novog Sada, između Kisačke i Sentandrejskog puta, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Teodora Mandića, uređen je i ozelenjen.
zelenilo_deponije
Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je da ukupna površina na kojoj se izvodi taj projekat iznosi 7.906 m2, kao i to da je travnjak rekonstruisan na površini od 7.784 m2.

"Drvored je posađen u četiri reda na potezu između Kisačke i Sentandrejskog puta", od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Teodora Mandića. Sa 847 m2 površine na kojoj se sadi novo drveće uklonjen je šut, a na istoj površini nanet je humus. Takođe, posađene su 122 sadnice, najviše koprivića koji su veoma otporni na gradsku sredinu, tj. na veću zagađenost vazduha, a imaju i veliki procenat primanja", istakao je Bogdanović i dodao da će radnici "Zelenila" uskoro početi sa uklanjanjem javne deponije sa Adica.

Oko sadnica je posut malč, koji služi za čuvanje vlage u zemljištu, a istovremeno sprečava rast korova.

Gradonačelnik Miloš Vučević je krajem prethodne godine inicirao akciju "Parkovi umesto deponija" tokom koje se uveliko sadi drveće i ukrasno bilje na svim lokacijama u gradu koje su pretvorene u smetlišta, kako bi se izbegla situacija da građani na istim tim mestima ponovo nagomilavaju smeće.

Нема коментара:

Постави коментар